You are here: Home / News / Arkiv / Ny udgivelse om Ingmar Bergman

Ny udgivelse om Ingmar Bergman

11. september 2007

”Bergmans maske” er en analyse og gennemgang af Ingmar Bergmans kammerspil og deres originale og nyskabende brug af dialog og nærbilleder. Hovedvægten lægges på ”Persona” (1966) som Bergmans absolutte hovedværk, der har sikret ham en plads i filmhistorien som en af de betydeligste og mest indflydelsesrige filminstruktører, helt på linie med instruktører som Jean Renoir, Luis Bunuel, Carl Th. Dreyer, Orson Welles, Federico Fellini og Alfred Hitchcock.

Desuden behandles ”Høstsonaten” (1978) og ”Saraband” (2003) – Bergmans sidste film. Bogen belyser endvidere de åbenlyst selvbiografiske træk ved film som ”Persona”, ”Høstsonaten” og ”Saraband”, dels i forbindelse med Bergmans skildring af kunstnerrollen i sine film, dels i forhold til de mere personlige og private forhold i hans eget liv.

Tidsskriftet Rotunden nr. 25: ”Bergmans maske”, 183 s. udleveres gratis på Statsbiblioteket eller tilsendes ved at skrive titlen samt navn og adresse til sb@statsbiblioteket.dk.

Rotunden nr. 25 "Bergmans maske" (pdf)