You are here: Home / News / Arkiv / Statsbiblioteket har fået nyt website

Statsbiblioteket har fået nyt website

3. september 2007

Statsbiblioteket har i dag lanceret et nyt website. Sitet har gennemgået en oprydning. Søge- og bestillingssystemet er det samme, men en lang række sider med praktiske informationer, materiale til undervisning, information til vores samarbejdspartnere, etc. er omskrevet og omstruktureret. En række elementer af det gamle website er desuden helt nedlagt. I de kommende måneder vil det nylancerede website blive udbygget og finetunet.

Blød overgang til det nye

For at gøre overgangen så smidig som mulig for bl.a. andre der linker til os, kommer det gamle og det nye site til at være tilgængelig samtidigt i ca. to måneder. Den planlagte lukning af Statsbibliotekets gamle site vil derfor først ske 31. oktober 2007. Det gamle site vil ikke blive vedligeholdt i de to måneder.

Sider på Statsbibliotekets gamle website vil i september og oktober blive liggende på deres nuværende URL'er på formen www.statsbiblioteket.dk.

Det nye website, som vi hermed har lanceret, har en midlertidig adresse: new.statsbiblioteket.dk. Der sker således en automatisk omstilling fra www.statsbiblioteket.dk til new.statsbiblioteket.dk, når man taster www.statsbiblioteket.dk direkte ind i browserens adresselinje.

Til januar vil new.statsbiblioteket.dk blive omdøbt til www.statsbiblioteket.dk. Ovenstående kunstgreb foretages for at få en blød overgang til det nye website. Det betyder bl.a. at der vil være god tid til at ændre de links, man har til det gamle website. Statsbiblioteket ville gerne have gennemført en model, hvor adresser fra det gamle website automatisk blev omdirigeret til de tilsvarende på det nye, men omlægningen er så omfattende, at det kun giver ringe mening.

Vi håber, at den nye side vil give et større overblik over den service som Statsbiblioteket kan tilbyde. Har du ris og ros til det nye, er du velkommen til at skrive til webredaktionen.