Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

You are here: Home / News / Arkiv / Reklamefilm online
Navigation
 

Reklamefilm online

11. november 2008

Forskere og studerende ved Aarhus Universitet har nu adgang til tusindvis af danske reklamefilm online på baggrund af en særlig aftale med Copydan-AVU.

Statsbiblioteket har i samarbejde med Institut for Informations- og Medievidenskab digitaliseret og restaureret så godt som alle reklamer vist i danske biografer i årene 1955-1995, samt alle reklamer vist på TV2 siden stationens start i 1988. Via en særlig reklamelicensaftale for Aarhus Universitet kan filmene nu vises online. Studerende og ansatte ved øvrige videregående uddannelser kan få adgang, hvis institutionen har tegnet abonnement hos Statsbiblioteket

Samlingen kan ses, hvis man skriver 'reklamefilm' i søgefeltet på statsbiblioteket.dk og herefter vælger materialetypen 'reklamefilm'. Der kan også søges ved hjælp af produktnavn, emneord og premiereårstal. Se fx 1990'ernes fotomodel Tina Kjær reklamere for Jolly Cola.

Samlingen indeholder i øjeblikket knap 30.000 reklamer, og i løbet af 2009 bliver yderligere 25.000 reklamefilm tilgængelige.

Nyt Bibliotekssystem

Aktuelt

Advarsel

27. oktober 2009
Vi overgår den 5. januar til et nyt fælles bibliotekssystem med AU-bibliotekerne. Vi har samlet informationerne om overgangen til dig. Læs blandt andet, hvorfor du ikke kan låne og aflevere mellem Jul og Nytår.